naša priča

O nama

Bistro „Franica“ je mjesto s ugostiteljskom tradicijom dugom cijelo stoljeće.

Početak 20. stoljeća

Na tom mjestu otvorena je kavana-restauracija „Kod pristaništa“.

1931. godina

Zgrada je nadozidana i pretvorena u hotel „Triglav“ s restoranom u prizemlju i 9 soba na prvom i drugom katu.

1995. godina

Zdravko Čabrijan, unuk pok.Marijana Dujmovića „Franica“ – jednog od pionira hotelskog turizma u Baški, sa suprugom Pavicom otvara bistro pod imenom „Franica“.

2022. godina

Nakon dugogodišnjeg rada uz roditelje, kćerka Rina Čabrijan preuzima obiteljski posao i nastavlja tradiciju.

Početak 20. stoljeća

Na tom mjestu otvorena je kavana-restauracija „Kod pristaništa“.

1931. godina

Zgrada je nadozidana i pretvorena u hotel „Triglav“ s restoranom u prizemlju i 9 soba na prvom i drugom katu.

1995. godina

Zdravko Čabrijan, unuk pok.Marijana Dujmovića „Franica“ – jednog od pionira hotelskog turizma u Baški, sa suprugom Pavicom otvara bistro pod imenom „Franica“.

2022. godina

Nakon dugogodišnjeg rada uz roditelje, kćerka Rina Čabrijan preuzima obiteljski posao i nastavlja tradiciju.

Svojim smještajem u srcu bašćanskog porta, s pogledom na barke i veliku plažu, interijerom i ukupnim uređenjem bistro „Franica“ je mjesto susreta prošlosti i sadašnjosti.

Bogatstvo glagoljaške tradicije bašćanske kotline prisutno je u svakom detalju.

Bistro Franica pruža nezaboravan ugođaj svojim gostima u intimi sjenovite terase čiji svod čini zelenilo bršljana, loze, i glicinije, dok se akvariju s morskom vodom najviše vesele djeca.

Užitak za nepce čine sezonska jela od svježe ribe, janjetine, raznih vrsta mesa, tjestenine i rižota. Pripremljena su na tradicionalan način kako su to nekad radile naše none, obojena mirisima mediteranskog bilja, maslinovog ulja i pomno odabranih vinskih sorti.

svi su dobrodošli!

Okusite tradiciju!