naša priča
O nama
Bistro „Franica“ je mjesto s ugostiteljskom tradicijom dugom cijelo stoljeće.
Početak 20. stoljeća
1931. godina
Zgrada je nadozidana i pretvorena u hotel „Triglav“ s restoranom u prizemlju i 9 soba na prvom i drugom katu.
1995. godina
Zdravko Čabrijan, unuk pok.Marijana Dujmovića „Franica“ – jednog od pionira hotelskog turizma u Baški, sa suprugom Pavicom otvara bistro pod imenom „Franica“.
2022. godina
Nakon dugogodišnjeg rada uz roditelje, kćerka Rina Čabrijan preuzima obiteljski posao i nastavlja tradiciju.
Početak 20. stoljeća
1931. godina
Zgrada je nadozidana i pretvorena u hotel „Triglav“ s restoranom u prizemlju i 9 soba na prvom i drugom katu.
1995. godina
Zdravko Čabrijan, unuk pok.Marijana Dujmovića „Franica“ – jednog od pionira hotelskog turizma u Baški, sa suprugom Pavicom otvara bistro pod imenom „Franica“.
2022. godina
Nakon dugogodišnjeg rada uz roditelje, kćerka Rina Čabrijan preuzima obiteljski posao i nastavlja tradiciju.
Svojim smještajem u srcu bašćanskog porta, s pogledom na barke i veliku plažu, interijerom i ukupnim uređenjem bistro „Franica“ je mjesto susreta prošlosti i sadašnjosti.
Bogatstvo glagoljaške tradicije bašćanske kotline prisutno je u svakom detalju.
Užitak za nepce čine sezonska jela od svježe ribe, janjetine, raznih vrsta mesa, tjestenine i rižota. Pripremljena su na tradicionalan način kako su to nekad radile naše none, obojena mirisima mediteranskog bilja, maslinovog ulja i pomno odabranih vinskih sorti.